Content feed Comments Feed

Impak dari Nadwah Kepimpinan Islam SBP baru-baru ini nampaknya mula menampakkan penangan modul Kuasa Solat Kuasa Perubahan yang saya bina dengan izin Allah. Terima kasih pada Ustazah Rubiah yang telah sudi menjemput saya menyampaikan modul saya tersebut kepada seluruh pelajar Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar, sebuah sekolah SBP yang saya kira antara yang terbaik di Malaysia. 

Sekali lagi ditemani isteri tersayang yang sedang 'bercuti panjang', kami menuju ke Kuala Pilah nun jauh ceruk Negeri Sembilan sana. Kemampuan untuk mengawal perhatian dan tumpuan 600 orang pelajar  seluruh tingkatan selama 2 jam dalam sesi ceramah di waktu petang cukup mencabar kematangan saya, pendekatan dan kekuatan slide-video saya. 

Benarlah, ilmu "pengalaman" tidak diperolehi di kelas dan kuliah, tidak semudah membaca pengalaman orang lain dalam buku-buku mereka, ia adalah suatu yang mesti ANDA RASAI sendiri. Belajarlah mencipta kesilapan, kerana di situlah tersembunyi kematangan, satu SENI yang harganya tidak sama dengan sebuah buku. Terima kasih pada isteri tersayang, penasihat setia saya sepanjang sebelum-semasa-selepas ceramah.


7 Responses to Ilmu "Pengalaman" di SM Sains Tuanku Jaafar, Kuala Pilah

 1. Ajak Says:
 2. Tahniah bro....Sekolah saya ni dulu, batch 85-89.

   
 3. Syukran ustaz..cramah ustaz sngat mnarik dn mnghangatkan lgi mnggu pnghayatan, ksnian dn kbudayaan islam SMSains Tuanku Jaafar.trime ksih bnyak2 trime plawaan kami..

   
 4. Syukran ustaz..cramah ustaz sngat mnarik dn mnghangatkan lgi mnggu pnghayatan, ksnian dn kbudayaan islam SMSains Tuanku Jaafar.trime ksih bnyak2 trime plawaan kami..

   
 5. Syukran ustaz..cramah ustaz sngat mnarik dn mnghangatkan lgi mnggu pnghayatan, ksnian dn kbudayaan islam SMSains Tuanku Jaafar.trime ksih bnyak2 trime plawaan kami..

   
 6. This comment has been removed by the author.  
 7. This comment has been removed by the author.  
 8. This comment has been removed by the author.  

Posting Sebelumnya

Integriti Maya

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini adalah sangat digalakkan untuk disebarkan, namun perlulah mendapat izin daripada Iskandarfateh.

Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari Blog
Iskandarfateh ini.

Terima kasih. Saya sangat hargai kunjungan anda.

Montaj IPTC

Twitter With Me

Profail Blogger


Syaari Ab. Rahman merupakan seorang perunding motivasi terlatih. Profail lengkap beliau di "Hubungi Saya"