Content feed Comments Feed

Bersatulah Demi Gaza ...

Wednesday, January 7, 2009Tahniah untuk Pak Lah atas inisiatif besar yang dilakukan memanifestasikan bukan sekadar pendirian dan simpati, tetapi emosi dan empati umat Islam di Malaysia. Tindakan beliau menggesa diadakan Perhimpunan Agung Khas bagi membolehkan masyarakat dunia mengambil langkah berkesan menghentikan kekejaman Israel di Palestin, menghantar surat kepada ketua-ketua kerajaan dunia meminta mereka menyokong usul mengadakan persidangan tergempar PBB dan meluluskan bantuan kemanusiaan segera berjumlah RM3.4 juta kepada penduduk Palestin melalui Mercy Malaysia mungkin antara sebab berlaku perubahan tempat demontrasi raksasa mahasiswa anjuran Gamis Jumaat ini dari pejabat PM di Putrajaya ke kedutaan AS.


Seperkara lagi agenda "tajdid" yang boleh dilakukan Pak Lah dan mampu menggugah persepsi rakyat dan Pembangkang pada beliau adalah sejauhmana beliau mampu mengemukakan agenda kesatuan dengan Pembangkang dalam isu pembelaan nasib umat Islam di Gaza dan Palestin, seperti yang pernah disimbolkan oleh Tun Dr Mahathir dan Ustaz Fadzil Nor sebelum dari ini. Gesaan yang dilontarkan oleh Presiden Ma'ruf Club yang baru, yang juga bagi saya seorang aktivis mahasiswa muda yang sudah menempa nama di peringkat nasional, saudara Faridzul sewajarnya dipertimbangkan oleh Pak Lah, DSAI dan TGAH.

0 Responses to Bersatulah Demi Gaza ...

Posting Sebelumnya

Integriti Maya

Sebarang pengambilan mana-mana bahagian daripada tulisan di sini adalah sangat digalakkan untuk disebarkan, namun perlulah mendapat izin daripada Iskandarfateh.

Ataupun, sila beri kredit bahawa anda mengambil mana-mana kenyataan tersebut dari Blog
Iskandarfateh ini.

Terima kasih. Saya sangat hargai kunjungan anda.

Montaj IPTC

Twitter With Me

Profail Blogger


Syaari Ab. Rahman merupakan seorang perunding motivasi terlatih. Profail lengkap beliau di "Hubungi Saya"